Allmäntandvård

Rutinkontroller av tänder

Dentala hälsokontroller

Rutinundersökningar hos tandläkaren är viktigt för alla, oberoende av om Du har få eller flera lagade tänder. Tandläkaren undersöker inte bara tänderna, utan även omgivande vävnader såsom tandkött och slemhinnor. Vid en rutinundersökning tar vi även bort ytlig tandsten och polerar Dina tänder. Fråga gärna Din tandläkare hur ofta det är lämpligt för Dig att komma.

FAQ

Med regelbundna undersökningar ökar möjligheten att upptäcka karies & andra sjukdomar i munhålan på ett tidigt stadium.
Risken att dina problem förvärras blir större ju längre du väntar med att gå till tandläkaren. Hos oss bygger vi tillit med våra patienter. Vi vill förstå din rädsla, så att vi kan hjälpa dig på rätt sätt. Var bara öppen med dina känslor, så att vi kan få förståelse för din situation. Det finns möjlighet att komplettera behandlingen med lugnande läkemedel för att underlätta för dig.
Många människor har någon grad av tandköttsinflammation. Ca 35 % av befolkningen utvecklar en mildare form av tandlossning och ca 10 % en allvarligare form.
Förmodligen har du ett inflammerat tandkött. Det är viktigt att behandla detta i ett tidigt skede för att undvika följdsjukdomar. Vi rekommenderar att du bokar ett besök till våra tandläkare eller tandhygienister för att ge dig personliga tips för att förebygga den här typen av problem.

Har du några frågor?

Kontakta oss för att boka tid!