Estetisk tandvård

Tandblekning och skalfasader

Estetisk tandvård

En estetisk behandling kan variera i omfattning, allt från en enklare blekning av enstaka tand till nya fasader i hela bettet. Det är viktigt för oss att göra en individuell bedömning av just Dina behov och önskemål!

Tandblekning

Tändernas färg förändras både med ålder och i samband med livsstil. Exempelvis stor te konsumtion, rökning och snusning kan missfärga tänderna.
En professionell tandblekning hos oss, innebär att du kommer för avtryck av dina tänder, så att vi kan framställa individuellt anpassade skenor inför din kommande blekning. Detta optimerar resultatet, så att hela tandytan kommer i kontakt med blekmedlet. Du får med dig dina skenor och blekmedel hem och bleker sedan normalt i 10 dagar.

Skalfasader

Inte alla av oss är nöjda med hur våra tänder ser ut. En tand kan vara så gravt missfärgad att det inte går att bleka eller den kan vara lite krokig, men det fungerar inte med tandreglering. I dessa fall, är skalfasader ett bra behandlingsalternativ.
Fasaden tillverkas av en tandtekniker och består av porslin. Du kommer till kliniken vid två tillfällen. Första gången avlägsnas en del av tandytan vid behov och tandläkaren tar ett avtryck som kan skickas till en tandtekniker. Andra tillfället, cementeras den nya fasaden till tanden.

Före Efter

Tandreglering - Specialister på tandreglering & tandvård - Västra Frölunda tandläkarna

Har du några frågor?

Kontakta oss för att boka tid!