Tandimplantat

Vid tandluckor är implantat ett bra alternativ

Saknar du tänder?

När det inte längre finns någon tand att bygga på, är implantat ett bra behandlingsalternativ. Du kanske har gått med en tandlucka sedan länge, som Du önskar fylla med en ny tand. Vi sätter alla implantaten här på kliniken, även de svåra fallen.

Där det finns tillräckligt med omgivande käkben, kan implantatskruvar av titan användas för att ersätta de förlorade tandrötterna. Efter en liten tandoperation, läker implantatet in i det egna benet och kan sedan stödja en ny tandkrona, en tandbrygga eller en protes. Våra patienter upplever samma komfort och funktion som med den egna tanden.

FAQ

I bästa fall håller det i tiotals år. Vi har opererat för implantat som har varit perfekt fungerade i mer än 30 år! Ett problem som kan uppstå är tandköttsinflammation. Då är det väldigt viktigt med egenvård och regelbundna hälsokontroller. 

Tandköttsinflammation beror på att bakterier eller tandsten sitter i fickan mellan tandkött och tand. Det skapar en inflammation i tandköttet och Du kan uppleva att det känns rött och svullet. Ofta blöder det när Du borstar tänderna eller använder tandtråd

Det går inte att få karies i den konstgjorda bryggan. Men det finns ett skarv mellan bryggan och den naturliga tanden. Där kan bakterier växa fram och sedan orsaka karies. I skarven kan det fastna bakterier som bildar karies i tandens hårdvävnader. För att förebygga detta krävs det omsorgsfull tandrengöring.

Detta är troligtvis inte ditt egna fel utan beror på en infektion som leder till vävnadsförstörande inflammation. 

Det som är extremt viktigt är att övergången mellan dina naturliga tänder/tandimplantaten och omgivande tandköttet hålls helt rent. Rengöring både morgon och kväll.

Results

Har du några frågor?

Kontakta oss för att boka tid!