Käkproblem, smärta

Individuellt anpassad behandling

Käkproblem / smärta

Smärta och käkfunktionsstörningar är vanligt förekommande stressrelaterade problem, som kan leda till huvud- och ansiktssmärta och käkledsljud, samt leda till ökat tandslitage.
Vi kan hjälpa Dig och erbjuda individuellt anpassade behandlingar.

Sömnapné beror på korta, upprepade andningsuppehåll under sömnen. Tecken på sömnapné kan vara snarkning, dagtrötthet, dålig sömn, morgonhuvudvärk, muntorrhet och obehag från svalget på morgonen. Vid misstanke om sömnapné görs en utredning hos läkare innefattande nattlig mätning av andningsrörelser, blodets syresättning och kroppsläge.

En vanlig behandling vid lätt och måttlig sömnapné är en individuellt anpassad antiapnébettskena, som vår specialist kan utföra.

FAQ

Oftast gnisslar man tänder när man sover, men man kan även pressa tänder dagtid. Du kan märka av det om du blir öm och får ont i käkarna, du har kronisk huvudvärk eller du märker att tänderna är väldig nerslitna.

Oftast är det faktiskt en tandläkare som märker att du gnisslar tänder, när hon undersöker dina tänder.

Det är viktigt att behandla sömnapné, då det kan leda till andra hälsoproblem som stroke och depression.

Det finns ens flera olika orsaker som kan orsaka smärta i käken.Värken kommer vanligen från käkledsmuskulaturen, men kan även komma från käkleden. Då har man problem med att gapa stort, käken kan låsa sig och det kan komma knäppljud.

Värken kan också komma från en tand. Man upplever en dov smärta i både tand och vävnaden runt om.

Vi rekommenderar att du i första hand söker hjälp av en tandläkare som kan identifiera problemet. Vid behov kan en bettfysiolog, specialist inom käkledssmärta, konsulteras.

Har du några frågor?

Kontakta oss för att boka tid!