Tandreglering, ortodonti

Små till stora bettavvikelser regleras

Tandreglering / Ortodonti

I de fall där tänderna står för trångt eller om du har icke önskvärda luckor, kan tandreglering vara en lämplig behandling. Vår ortodontist som är specialist inom tandreglering kan hjälpa er båda med små till stora bettavvikelser. Vi erbjuder fasta, avtagbara tandregleringsapparaturer och invisalign. Det vanligaste sättet att träffa specialisten är genom remiss från din ordinarie tandläkare eller kontakta oss för en konsultation.

FAQ

En tandreglering flyttar tänderna. Därmed medverkar tandställningen till att tänderna blir något rörliga. Det är en process över en längre tid. Det är särskilt viktigt att munhygienen är extra god under den här tiden för att undvika både karies och tandköttsinflammation.
Tandregleringsbehandling kan vara smärtsamt inledningsvis. Vanligtvis kommer smärtan 4 timmar efter ingreppet och håller i ett dygn. Smärtan avtar och är helt borta vanligtvis efter max en vecka.
Om tandställningen går sönder är det inte ett akut problem, men kontakta oss direkt, så hjälper vid dig med en tid för kontroll.

Före Efter

Har du några frågor?

Kontakta oss för att boka tid!