Tandreglering, ortodonti

Små till stora bettavvikelser regleras

Tandreglering Göteborg | Frölunda tandläkarna är specialister på tandreglering

Tandreglering / Ortodonti

Vi har ett nära samarbete med tandregleringsspecialister, dit vi kan sända en remiss. Dem gör en bedömning av vilken behandling som behövs och vad som blir bäst för dig.

Bättre hälsa med effektiv tandreglering

Det är inte bara barn och ungdomar som kan behöva någon form av tandreglering. För det finns flera olika anledningar till att vilja korrigera ditt bett. Om det är för trångt mellan tänderna blir det svårt att hålla rent, och då kan tandreglering vara en lösning. Många har även problem med sitt bett eller sneda tänder. Dels blir det svårt att tugga, men det kan även påverka din sömn eller övriga hälsa.

Olika former av tandreglering

I princip kan du ha två olika sorters tandställningar eller tandreglering. Dels en apparatur som är avtagbar. Du kanske bara behöver ha den på vissa timmar varje dag, eventuellt endast under natten.  Sedan finns det tandreglering som är fast, antingen på utsidan eller insidan av tänderna. Den sitter kvar tills du är färdig. 
Vilken form som är bäst beror på vilket problem du har. Vid det första besöket kommer vi att diskutera med dig vad som kan fungera för din situation. Först gör hen en grundlig undersökning för att förstå problemet. Sedan lägger vi upp en plan innan det är dags att sätta i gång. 

Ortodonti som hjälper

Det fina namnet för tandreglering är ortodonti. Sneda tänder blir raka, trånga mellanrum vidgas- du kan göra så mycket genom att välja en bra reglering. Plus att resultatet blir raka, snygga tänder. Det är aldrig för sent att justera dina tänder. Även äldre kan behöva tandreglering för att må bra och ha ett fint leende. 
Vi kan ge dig mer information om hur tandregleringen fungerar. Samt vilken sort som kan vara mest effektiv i ditt fall. Det är ett ingrepp som tar lite tid, för tänderna måste justeras sakta men säkert. Med tålamod kommer du att få den tandrad du önskar. Inte bara en snyggare mun, men allmänt en känsla av välbefinnande. 

När det uppstår problem

Käken är en ganska känslig del av kroppen, men även en viktig sådan. Du använder den varje dag för att äta, prata och allt annat som har med munnen att göra. Så när något inte är riktigt rätt så kan det leda till stora problem. Många lider av huvudvärk eller andra smärtor, och orsaken kan vara ett felaktigt bett. Andra har tappat eller dragit ut flera tänder vilket kan påverka hela käken. Den sjunker ihop och blir mindre. 
Liknande problem kan justera på ett smidigt sätt om du vänder dig till specialisttandvård. Först gör de en utvärdering för att verkligen ha det klart för sig var problemet kommer från. Sedan lägger ni upp en plan för att göra det i ordning. En del saker tar lite längre tid, som tandreglering och implantat, medan andra görs på bara några besök. 
Det är viktigt att ta sin käke på allvar. Med specialisttandvård kommer du att få en sund mun, som också är snygg. Stora eller små problem kan lösas och din hälsa förbättras. Ta dig tid att prata igenom allt med en specialist, du kommer att bli glatt överraskad.

FAQ

Kan tandställning orsaka tandlossning?

En tandreglering flyttar tänderna. Därmed medverkar tandställningen till att tänderna blir något rörliga. Det är en process över en längre tid. Det är särskilt viktigt att munhygienen är extra god under den här tiden för att undvika både karies och tandköttsinflammation.

Gör det ont att skaffa tandställning?

Tandregleringsbehandling kan vara smärtsamt inledningsvis. Vanligtvis kommer smärtan 4 timmar efter ingreppet och håller i ett dygn. Smärtan avtar och är helt borta vanligtvis efter max en vecka.

Kan tandställningen gå sönder?

Om tandställningen går sönder är det inte ett akut problem, men kontakta oss direkt, så hjälper vid dig med en tid för kontroll.

Före Efter

Tandställning Göteborg | Frölunda tandläkarna är specialister på tandreglering
Tandreglering Göteborg med före och efter bild | Frölunda tandläkarna är specialister på tandreglering
Tandreglering Göteborg med före och efter bild med hygienarbete | Frölunda tandläkarna är specialister på tandreglering

Har du några frågor?

Kontakta oss för att boka tid!